En unik upplevelse

Varje hål på Ullna har en strategisk idé formad av Jack Nicklaus personligen. För den som är taktiskt lagd finns många slag att spara genom att studera dagens flaggplaceringar och finna den rätta ”nyckeln”. Sökandet börjar redan från tee.

Ett av Jack Nicklaus signum är de relativt snälla utslagen. Det gäller med ett par undantag även på Ullna. Svårigheten ligger i att komma in rätt till green. En missad green kan bli dyrbart. Nästan alla greener är upphöjda med avrinningsytor och mer eller mindre djupa bunkrar med vit marmorkross. Ett inspel från ”fel håll” kommer pröva dina golfkunskaper.

Ullnas greener har alltid varit kända för att vara snabba. Det stämmer väl även efter ombyggnationen. Varje green är rikt ondulerad och hastigheten balanseras därefter för att inte riskera omöjliga puttar.

Den som söker roliga utmaningar har hamnat rätt. Ullnas första halva präglas av flera goda birdiechanser. Hål 4 som brukar betraktas som ett av landets roligaste par 5, har många alternativa vägval. Den rakaste vägen går över vatten och kan resultera i båda birdie och eagle, men det kommer kittla i magen och det är just det som gjort Ullna till en av norra Europas populäraste banor.

Efter en paus på Halfwayterrassen är det dags att kavla upp skjortärmarna. På vägen in testas dina ”skills” ordentligt. Ullnas avslutning är magnifik med hål 15-17 som ett eget ”Amen Corner”. Hål 15 med sitt trådsmala utslag, det magiskt vackra hål 16 över viken och det spektakulära hål 17, ”Trevino”, där varje slag flirtar med Ullnasjöns vågor. Efter det känns hål 18 som en lugn kryssning mot trygg hamn.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt